Civilingenjörsförbundet

Liten civilingenjörsförbundet logotyp
fackorganisationSveriges ingenjörer
hemsidawww.sverigesingenjorer.se
telefon08-613 80 00
epostinfo@sverigesingenjorer.se
Gå med i Civilingenjörsförbundet

Sveriges Ingenjörer – med drygt 100,000 medlemmar bildades 2007 genom en sammanslagning mellan Ingenjörsförbundet och Sveriges Civilingenjörsförbund (CF) där det senare hade bildats redan i mitten på 1800-talet under namnet Svenska Teknologföreningen. Sveriges Ingenjörer ingår i den fackliga centralorganisationen SACO där det är den största av 22 medlemsförbund.

För att kunna bli medlem i Sveriges Ingenjörer ställs krav på att:

  • Man skall ha avlagt civilingenjörsexamen
  • Man skall ha en ingenjörsexamen på högskola om minst 180 högskolepoäng
  • Man skall ha en examen teknologie magister, teknologie kandidat eller ha fullgjort minst 165hp (110 poäng) inom någon av de ovan nämnda utbildningarna

Även akademiker med annan form av teknisk- eller naturvetenskaplig examen om minst 180hp (120 poäng) kan ansöka och bli fullvärdiga medlemmar.

Studerande vid svensk högskola eller universitet inom något av ovanstående har möjlighet att bli studerandemedlem med särskilda villkor. På förbundets hemsida www.sverigesingenjorer.se kan man läsa om ytterligare omständigheter där man som student kan bli beviljad medlemskap. Det kan exempelvis röra sig om studier på utländsk högskola eller universitet.

Med hjälp av blankett, lämpligast på hemsidan, kan man ansöka om medlemskap i fackförbundet samt A-kassa och Inkomstförsäkring (AEA) där man kan välja om man enbart vill betala avgift till förbundet, till både förbund och AEA, eller byta till Sveriges Ingenjörer om man tidigare varit medlem i annat fackförbund men nu är kvalificerad och vill gå över. Samma blankett används om man vill uppgradera sitt studiemedlemskap till ett ordinarie.

Förbundet arbetar likt andra för att främja medlemmars kompetens och löneutveckling och verkar dessutom för att stärka den allmänna bilden av ingenjörsutbildningar och alla de sätt som Sverige gynnas av detta, inte minst inom export som är av avgörande betydelse för landet.

Förbundet tecknar idag kollektivavtal inom cirka 80 branschområden där man påverkar löneutveckling och reglerar arbetsvillkor.

Ansök & bli medlem i Civilingenjörsförbundet

Fler erbjudanden från Civilingenjörsförbundet fackförbund

Hotellrabatt för övernattningar på Nordic Choice

Samtliga fackförbund inom SACO har ett avtal med hotellkedjan Nordic Choice. Det innebär att du som är förbundsmedlem betalar ett rabatterat pris på rum och frukost på Nordic Choice samtliga hotell i Skandinavien. Bokning sker via nätet, resebyrå eller per … Läs mer

Bättre EL-avtal för SACO-anslutna hos Mälarenergi AB

Mälarenergi är ett energibolag med anor hela vägen tillbaka till 1861. Företaget säljer el, vatten och olika energitjänster. Sedan 2003 har Mälarenergi AB ett pågående avtal med SACO som innebär att fackanslutna får rabatterat pris på el.  Välj det fackförbund … Läs mer