Få 80% av lönen även om blivit av med arbetet

Lite extra trygghet i vardagen är alltid välkommet. Vid medlemskap hos Ledarna ingår inkomstförsäkring på alla löner upp till 80.000 kr*. Det innebär att du då får 80% av din ordinarie lön om du blir av med din anställning. Det finns även möjlighet att teckna utökad inkomstförsäkring om lönen överstiger detta belopp. Maximalt övre försäkringsbelopp är 120.000 kr/mån.

I grundförsäkringen ingår en ersättningstid på 100 dagar. Du kan välja att fördubbla antalet ersättningsdagar till totalt 200 dagar genom att betala ett ytterligare månadstillägg.

*Höjdes från 50.000 kr vid årsskiftet 2016/2017

2 comments on “Få 80% av lönen även om blivit av med arbetet

    • Hej, huruvida ersättning kommer att utbetalas eller ej, beror på vilken typ av varsel det gäller. Handlar det som en uppsägning eller konflikt? Vid sedvanlig uppsägning erhåller du ersättning, medan du vid en konflikt inte alltid är berättigad till ersättning.

      Ersättningstid på 100 dagar innebär att Ledarnas inkomstförsäkring ersätter 80% av tidigare lön under de första 100 dagarna som arbetslös. Du kan även välja att betala en förhöjd månadsavgift till Ledarna och på så vis utöka ersättningsnivån upp till 120 000 kr/mån samt förlänga ersättningstiden med ytterligare 100 dagar.

      *Det kan även vara så att du har rätt till avgångsersättning (AGE) som är ett komplement till a-kassan för dig som blivit uppsagd på grund av arbetsbrist från ett företag som är anslutet till ett trygghetsråd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *