Lärarlån via LIC banktjänster

LIC banktjänster är ett samarbete mellan LIC och den fristående Sparbanken Öresund. Banken riktar sig särskilt till anställd personal inom skola.

Lärarlånet

Hos LIC banktjänster har lärare och pedagoger som är med i Lärarförbundet möjlighet att låna och spara pengar till förmånlig räntesats. Låna 50 000 och 350 000 kronor utan säkerhet i 2-12 år med 4,25% i årsränta.

Sparande

Du kan även öppna ett sparkonto och börja månadsspara. LIC låter dig välja mellan ett par olika sparkonton. Lärarkontot är ett sparkonto med 1,40% ränta och som är speciellt framtaget i samarbete med Lärarförbundet. Kontot är ett utmärkt ”börja spara” konto som saknar bindningstid och omfattas av insättningsgarantin.

Väljer du istället LIC fasträntekonto får du hela 2,45% årsränta på dina sparade pengar.  Du binder då dina pengar i upp till 5 år vilket innebär att du inte kan röra kapitalet under denna tidsperiod. Samtliga insättningar upp till ca 800 000 kr på fasträntekontot är skyddade av insättningsgarantin. Om dessa inte passar hittar du fler tips till högre sparränta här.

Ansökan

Enklast är att upprätta en ansökan direkt på webben alternativt når du LIC via tele 020-160 00 20 eller info@licbanktjanster.se. Din ansökan behandlas alltid diskret och med hög integritet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *